Zijn kasteel

Peter Gillis gaat sinds kort als trotse kasteelheer door het leven. Hij is namelijk eigenaar van Kasteel Genenbroek in Achel (België). Een bijzondere parel met een tuin van 17 hectare en diverse bijgebouwen (... die hij overigens niet gaat ombouwen tot vakantiewoningen, uit die droom helpen we je alvast! ;-)). Peter zelf is erg gecharmeerd van de kapel die in de tuin staat. Een mooie plek waar hij zijn geliefde moeder kan herdenken.

Stukje geschiedenis

Het domein werd voor het eerst vermeld in 1496, toen was er sprake van een hoeve en jachthuis van de heren van Grevenbroek. Omstreeks 1758 werd door de adelijke familie De Hubens een nieuw kasteel gebouwd en in 1882-1885 liet Peissant de Theux de Meylandt het verbouwen, waardoor het kasteel zijn huidige aanzien kreeg. Het authentieke Kasteel Genenbroek met een tuin van 17 hectare en diverse bijgebouwen, is sinds 2021 eigendom van Peter Gillis.

Kasteel Grevenbroek Peter Gillis

Kasteel Grevenbroek Peter Gillis

Baron Peter Gillis

Met dit bijzondere 'optrekje' in zijn bezit hoopt Peter een bijzondere titel te krijgen. Als je in België aan een aantal eisen voldoet kun je de titel baron krijgen. Dat lijkt Peter wel wat.

Grootse plannen

Bij een groot kasteel horen grootste plannen. Zo is Peter direct na de aankoop van het kasteel druk in de weer gegaan om het kasteel volledig te laten restaureren in orginele staat en de authentieke elementen te behouden. Wij zijn erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! In 2025 zal Peter hier intrek nemen.

Meer lezen over het kasteel?

Kasteel Grevenbroek Peter Gillis